21 Ocak 2009

Sakin ol Kızıl !

2 çok genç, 1 genç, 1 de Gökhan transferinin yanına Bekir İrtegün transferini de kovalıyordu Fenerbahçe yönetimi. Bu sezonun sonunda sözleşmesi bitecek olduğu için doğal olarak fiyatı değerinin altında olmalıydı. Dünyada Bosman çıktıktan sonra bu hep böyle olmuştur. Sezon sonu bedavaya düşecek futbolcuları diğer takımlarla rekabete girip alamama riskine karşı çoğu takım normal değerinin daha altında bir bonservis bedeliyle transfer yaparlar. Bunun sonucunda satan takım para kazanmış olur, alan takım da muradına kavuşur.

"İbrahim Toraman'ı BJK'ye verdik" derken

Türkiye'de bu durum biraz farklı. Dillere pelesenk olmuş "etik" sözcüğü sağolsun, profesyonelce düşünmek suç oluyor bazen. Fenerbahçe sezon sonu sözleşmesi sona erecek olan Gaziantepsporlu Bekir İrtegün için görüşmelere başlıyor. Gaziantepspor başkanı İbrahim Kızıl "Ben Bekir için 3,5 milyon dolar istedim, sonra 2 milyon dolara, son olarak da 1,5 milyon dolara indim. Ancak bunlar şimdi de yok kardeşim 500 bin dolara vereceksin diyor." şeklinde görüşmeleri özetliyor bir nevi. Sezon sonu sözleşmesi bitecek ve Milli Takım'a çağırılmayan bir defans oyuncusu için 3,5 milyon istediğini açıklıyor. Bunu biraz da Fenerbahçe'nin İspanya gol kralı, golcü Güiza'ya 14 milyon vermesinden feyz alarak yaptığını açıklamalarıyla belli ediyor; "Kimseye bedava verecek oyuncumuz yok. Kendileri gidip Daniel Guiza'ya 14 milyon avro para sayıp alıp geldiler. Fenerbahçe, Bekir'e talip oldu. Ancak verdiği rakam çok komik olduğu için Bekir'i Fenerbahçe'ye vermekten vazgeçtik.". Fenerbahçe yüksek ücret vererek bir oyuncu aldı diye fiyat yükseltmek ne kadar etiktir peki sayın Kızıl?!

Fenerbahçe durumun bilincinde bir şekilde bu paralara yanaşmamış. Daha önce İbrahim Toraman transferinde BJK'nin yaptığını yapmayarak. Piyasayı gereksiz yere yükseltmemek amacıyla belli bir fiyatın üstüne Fenerbahçe çıkmamış, BJK de biraz düşüncesizce yükske fiyata transferi bitirmişti. İbrahim Kızıl yine bir stoperi için 3,5 milyon istemiş ama bu kez transferi yapacak bir BJK yok, bilinçli Fenerbahçe var. İbrahim Kızıl 3,5 milyon beklerken sezon sonunda 500 binden de olmuş olacak. Geçmiş olsun Kızıl, hoşgeldin Bekir...

0 Yorum...: