24 Ocak 2009

Çakallar Raunt 1 | Sivasspor 2-0 Galatasaray


Buzlu, yer yer de göllü bir sahada oynanan maçta Galatasaray neredeyse pozisyona giremeden maçı kaybetti. İlk yarıda iki teknik adam da birer büyük yanlış yaptılar. Galatasaray'ın hücumunun sol kanadı göl olmasına rağmen Skibbe ısrarla en etkili olabilecek sahadaki tek yaratıcı oyuncusu Arda Turan'ı ters kanada almadı. Bülent Uygun'un büyük hatası da, uzun oynamasına rağmen ileride Mehmet Yıldız - Herve Tum ikilisine görev vermesi oldu. İkisi de birbirine benzer tipte. Aynı anda ikisini oynatacağına Tum yerine hızlı Balili'yi koysaydı ilk yarıda da skora giderdi. Galatasaray defansından seken topları Balili çok iyi kovalayıp tehlikeler yaratabilirdi.

İkinci yarıda Bülent Uygun bunu görmüş olacak ki Balili'yi aldı oyuna. Çok etkili oldu. Emre Aşık'ın yanından elini kolunu sallaya sallaya geçti hep. Bir de asist yaptı. Sezer de Tum'un yerine gelince Sivasspor daha dengeli bir hale gelmiş oldu.

Maçın tartışmasız adamı Bilica'ydı. Fiziki özellikleri, konsantrasyonu ve doğru müdahaleleriyle müthiş bir defans oyuncusu. Tüm defansif üstünlüklerinin yanında zaman zaman ileriye çıkıp olumlu işler yapması, pas dağıtması da cabası. Anadolu'dan alınabilecek en iyi yabancılardan biri.

Maçın ahlak dışı hareketleri de oldu. Sıralayacak olursak:
  • Ayhan Akman'ın kendini yere atması
  • Ümit Karan'ın kendini yere atması
  • Bilica'nın faul düdüğünden sonra Ümit Karan'ı tahrik etmesi
  • Ümit Karan'ın hakeme tepki için sulu kar yığınına tekme savurması
  • Emre Aşık'ın kendine yapılan faulden sonra Balili'ye küfür etmesi
  • Yaser'in Sezer'in bileğine tekme atması (maalesef sarı kart görmesi)
  • Emre Aşık'ın rövanş faul yapmak için Balili'nin aşil tendonuna basması
Keşke olmasaydı...


Başlığı "Çakallar" olarak attım çünkü; Sivasspor bu maç öncesinde Galatasaray'a bir öneride bulundu. Dediler ki ilk maçı İstanbul'da oynayalım, son maç Sivas'ta olsun, zemin kötü. Zemin gerçekten de kötüydü ama Galatasaray olası bir şampiyonluk maçını deplasmanda oynamak istemedi doğal olarak. Sivasspor da olası bir şampiyonluk maçını kendi evine alamadı.
Ardındna kupada yine iki takım eşleşince bu kez çakallığı Galatsaray yaptı. İki maçı da İzmir'de oynayalım, para kazanalım dediler. Çakalların karşılaşmasının 1. raundundan Sivasspor kazançlı çıktı. Bakalım diğer raundlarda neler olacak...

0 Yorum...: