11 Ocak 2009

Boca'da ekonomik kriz


Apertura şampiyonu Boca maddi yönden ciddi çöküntü içerisinde. Şampiyonluğun faturası olmalıydı elbet. Riquelme, Palermo, Palacio, Battaglia ve Ibarra'nın aldığı yüksek maaşların üstüne bir de çiçeği burnunda menacer Bianchi'nin kontratındaki 1,7 milyon dolar düşünüldüğünde krizin Boca'yı vurmaması olanaksız.

6 ay önce satışı gerçekleşen oyunculardan Ledesma'dan 3.5 milyon$, Boselli'den 2.5 milyon$, Ibañez'den 1 milyon$, Maidana'dan 3.2 milyon$ kazanan Boca bunların üstüne bir de 2007'de Nike ile anlaşmasından 8 milyon$ almıştı. Toplamda yaklaşık 20 milyon$. Lakin bunlar yaraya merhem olmadı. Açıklanana göre borç 50 milyon doları buldu.

Acilen para eden oyunculardan Avrupa'nın zenginlerine satmak gerekecek daha önce Boca'nın çok kez yaptığı gibi. Lazio tarafından ısrarla istenen Battaglia dışında Mauricio Caranta, Jesus Dátolo, Claudio Moreno Rodriguez, Leandro Gracian, Damián Díaz, Lucas Viatri ve Rodrigo Palacio ciddi para edebilecek isimler. Bunlardan 2-3 tanesi satılırsa düzlüğe çıkabilir Boca. Şampiyona başlamadan gidenler olabilir Boca'dan, biz kaleci transferi beklerken...

0 Yorum...: