7 Ocak 2009

Fenerbahçe 2-0 Bursaspor | Marco Şahin


Sakatlanmadan önce performansına baktığımızda Aurelio aığını kapatabileceğini göstermişti Selçuk Şahin. Ne bekliyorduk biz önliberodan: 1) Kesici özelliği olacak 2) Basit top kaybı yapmayacak 3) İyi paslarla hücumu başlatacak 4) ileriye ekstra çıkışlarla gol arayacak, asist yapacak. Bu özelliklerden Selçuk'un en uzak olduğu basit top kayıplarıydı. Hep, gereksiz yere topa basıp çevresinde dönene kadar yaptığı rutin top kayıpları onun en büyük eksisiydi. İleriye çıkıp takımın ofansif oyununda yer almıyordu. Son zamanlarda görüyoruz ki hem iyi br kesici olmaya başladı, hem de özellikle duran toplarda ciddi bir gol silahı olmaya başladı. Üstüne bir de gollerini kritik maçlarda atması ayrıca bir artısı. En büyük eksikliği basit top kayıplarını da çok az görür olduk. Bu futboluyla yapsa bile göze de batmayacak artık...

Bugünkü Bursaspor maçının pozisyon kısırı olması nedeniyle biraz Selçuk'tan bahsetmek istedim. Maçın diğer yandan bir tadı da Alex de Souza'ydı yine. Onun gibi özel bir oyuncuyu izleyebildiğimiz için çok şanslıyız. Bursalıların üzerlerinden sektirerek attığı çalımlar keyif verdi.

Bursaspor'da bir süredir dikkatimi çeken isim 87'li Volkan Şen. Onu daha dikkatli izleme fırsatı buldum bir kez daha. Ortalama 47 dakika süre almış bu sezon ama bence sürekli oynatılıp gelişmesi izlenmeli. Ayakları çok hızlı ve bileklerine hakim.

Fenerbahçe 2-0 Bursaspor Goller: Selçuk Şahin, Roberto Carlos




Maçtan bir video; ( Issız Adam ) Anlamazdın şarkısına...

Bir tek sana tutuldu bu kalpler.
Sevdanın uğruna tanımaz hiç engel.
Bizim için heves değilsin sen Fener.
Aşkın bize yeter...

0 Yorum...: