18 Ocak 2009

Fenerbahçe 3-0 Eskişehirspor | Clean Sheet


Selçuk Dereli'nin Kadıköy'deki kupa maçını kasten BJK'ye verdiği sezondan beri benim için değersizin değersizi bir kupa haline geldi Fortis türkiye Kupası. Özellikle o sezon kupa finalinde BJK kupayı alsın diye bariz hakem hatalarını görünce hepten soğudum.

Kupanın 4. maçında da gol yemeyerek "clean sheet" sıfatına hak kazandı Fenerbahçe. Sırf bu nedenle değil, maçlarda tüm doğru hareketleriyle Volkan Babacan büyük güven verdi. İlk geldiğinde Volkan'dan daha iyi olacağını söylüyorduk Milli Takım'da oynadığı maçlar üzerine. Artık Volkan Demirel'in gitmesi büyük bir problem değil. Türk kaleci geleneği Fenerbahçe'de Tony Schumacher'den sonra kısa bir Enke molasıyla aynen devam edecek uzun yıllarca.

Maçta ilk yarıyı fotoğraf çekmekle geçirdiğim için fazla izleyebilme olanağım olmadı maçı. Güiza faydalı olmaya devam etti Alex'e yaptığı asistle. Alex de tipik PES-Winning 11 golü attı kaleciyi yatırıp boş kaleye topu yuvarlayarak.

İkinci yarıda diğer kaleye hücum edeceğimiz için yukarıya çıkıp maçı izleme kararı aldım. Fotoğraf aşkı yerini Fenerbahçe aşkına bıraktı bir nevi:). İkinci yarı daha şenlikliydi. Öncelikle özlediğimiz Semih'i tekrar sahada görmek mutlu ediciydi. Semih-Alex-Deivid oynamaya başladıklarında büyük keyif oluyor. Üçünün de birbirleriyle pas trafikleri ve hep doğru yerlere koşuları çok büyük bir hücum zenginliği veriyor takıma. Güiza çıkıp yerini Semih'e bırakırken taraftar onu yine ödüllendirdi bir maçı daha golsüz geçirmesine rağmen. Çıkmadan bir dakika önce tipik Güiza vuruşu yapabileceği pozisyonu da yakalamaıştı ama topun dibine giremedi ve kaleciye nişanladı topu. Asisti onu taraftara alkışlattı yine.


Fenerbahçe gruptan gol yemeyip 7 gol atarak, 4 maçta da galip gelerek üst tura çıktı. Yarın kuralar çekiliyor. Bir üst tura çıkan takımlar: Fenerbahçe, Bursaspor, Beşiktaş, Antalyaspor, Galatasaray, Antalyaspor, Sivasspor, Denizlispor. Burada bir sürpriz var. Gaziantepspor'u yenip üst tura çıkan Antalyaspor. Ayrıca avarajla Ankaraspor üst tura çıkarken Kayserispor elendi.

En yakın zamanda çektiğim fotoğrafları yayınlayacağım...

0 Yorum...: