29 Ocak 2009

Fenerbahçe 48-66 CSKA Moskova | 0 sayı Green

Kağıt üzerinde kuralar çekilir çekilmez CSKA maçlarına sıfırı koymuştum 2 maç için de. Çok şaşırtan bir şey olmamalıydı İstanbul'da CSKA'ya yenilmek. İlk iki periyotta mükemmele yakın oynadı her biri. Bu takıma karşı koymak imkansızdı. İlk periyot 20-12 ve ikinci periyotta da 21-13 ile 8+8 16 sayı farkla devreye gidildi.

İkinci yarının başlamasıyla Ömer Onan'ın büyük gazı ve müthiş savunmasıyla takımın da savunması ve azmi yükseldi. Bunun tek olumlu yansıması savunmamıza oldu. CSKA başka bir takıma karşı 1 periyotta 8 sayıda kalmış mıdır bakmak lazım. Müthişti bloklar, top çalmalar. Ama skor üretemedik bir türlü. Savunma seviyemizi yükselttiğimiz kadar hücumumuzu yükseltemedik bir türlü.
3. periyottaki yoğun çaba sonucu yorulan takım son periyotta da tutunamadı. Siskauskas takır takır atmaya devam etti tüm soğukkanlılığıyla. 48-66 Cska kazandı.

Attan inip eşeğe bindiğimizi, Green bu maçla bir kez daha ispatladı. Solomon'un sazı eline alıp maçları bambaşka havalara sokmasına alışmış olan bizler, Green'in maç boyunca tek sayı bile üretememisyle şoke olmalıyız. Kerem Tunçeri seçeneğini değerlendiremeyen ve Efes'e kaptıran yönetimimize de teşekkürlerimi sunuyorum.

Siena'nın Cibona'ya yenilmesini Cibona'yı iki maçta da yenerek avantaja dönüştürebiliriz. Mirsad döner, Giricek form tutarsa gruptan çıkma şansı yükselir.

0 Yorum...: