25 Ocak 2009

Fenerbahçe 0-0 Trabzonspor


Fenerbahçe'nin 3 takımı altına alma fırsatı vardı galip gelmsi halinde. Trabzonspor, Galatasaray ve Ankaraspor'u geçip Sivasspor'un arkasına yerleşecekti ama olmadı. Bu hafta, Sivasspor'un 2 puan farkıyla sezonun ilk yarısını bitirmesini sağladı. Sivasspor şu anda tartışmasız en büyük şampiyon adayı.

Maç 0-0 olmasına rağmen bu maç unutulmaya mahkum 0-02lık maçlardan değildi. Çok pozisyon vardı maçta. Uzun zamandır bir maçta yıldızlaştığını, takımı kurtardığını görmediğim Volkan Demirel sağolsun 1 puanı Fenerbahçe alabildi, en azından Galatasaray'la puan farkını sıfırladık.


Trabzonspor maçlarında her zaman üstün performans sergileyen Alex bugün beni hayal kırıklığına uğrattı. İkinci yarının başında attığı şut hariç son bölgede bir türlü ondan beklenen etkinliği gösteremedi.

Aragones'in iki hatası olduğunu düşünüyorum. Birisi Alex'in yerine Josico'nun girmesi, diğeri Semih'in çok geç oyuna alınması. Alex yerine Semih'i alsa ik hatadan da kurtulmuş olacaktı. Doğru hamle Alex-Semih değişikliğiydi. Ayrıca kadroda Semih oynayabilecekse defansif oyundan fedakarlık yapmak pahasına da olsa Semih bir şekilde bu takımda direkt başlamalı.


İlla tek forvet oynayacaksak artık Güiza'yı yedeğe almanın zamanı gelmiştir. Bir sonraki maçta Semih önde başlasın, bir de böyle görelim takımı. Neler denenmedi bu takımda. Önlibero sayısı değişti, Alex geriye çekildi, Semih arkada oynatıldı, Emre sol kanada çekildi... Bir de Güiza'sız takımı görelim artık. Semih neler yapacak bakalım.

Maçın en iyileri Carlos, Volkan ve Egemen'di.Maç 0-0 bitince maçın yıldızlarının böyle olması da çok doğal.

Bu sene uzun bir aradan sonra şampiyonluk yarışındaki Trabzonspor'un maçın 90. dakkasında zaman geçirmek için 2 değişiklik yapması ve taraftarın galip gelmişçesne sevinmesi, takımı çağırması aslında Trabzonspor'un bana şampiyon olamayacaklarının sinyallerini verdi. Büyük düşünmeyen takımlar büyük başarılara imza atamazlar. Sen burada rakibinden daha iyi oynadığın bir maçta son dakikalarda 3 puan almayı düşünmek yerine korkakça beraberliği korumaya çalışıyorsan şampiyon olman zor.

0 Yorum...: