18 Ocak 2009

Kaka gitmiyor


Gazetelerin uçuk fiyatlar yazmasından sonra Manchester City'nin sahibi Arap şeyhi Mansour bin Zayed Al Nahyan'nin danışmanı Abu Dhabi'den açıklamalarda bulunmak zorunda kaldı. Gazetelerde çıkan haftada 500 bin avroluk maaş haberleri üzerine danışman "Bunlar tamamen saçmalık" ifadesinde bulundu.

Danışman bahsedilen fiyatlarla Kaka'nın alınması halinde bu paranın geri dönüşünün zaten mümkün olmayacağını söylüyor ve Arap şeyhinin parayı sokağa saçan biri olmadığını vurguluyor.

Mark Hughes'un istediği oyunculardan biri olan Kaka için danışman "Onu almak bir evi satın almak gibidir. Aşamaları vardır." diyor ve tekliflerinin 50 milyon avro civarında olacağını söylüyor.

David Beckham da Kaka için "Kaka'nın benim tavsiyelerime ihtiyacı yok. O çok büyük bir oyuncu ve tanışabileceğiniz en iyi insanlardan. Ne yapacağına kendisi karar verecektir. Ama o Milan'ı seviyor.Her şey para değil." diyor. Uçuk paralarla LA Galaxy'ye giden David Beckham...

Taraftar da Kaka'nın satılma ihtimaline karşı tavrını son maçta pankartlarla ortaya koydu. Bunlardan bir tanesinde "Kaka'ya dokunmayın. O UNESCO'nun(Dünya Kültür Mirası Koruma Merkezi) açıkladığı bir dünya mirasıdır." yazıyor.

Şu andaki transfer rekorunun 2 katı kadar bonservis bedellerinden bahsediliyor. Danışman "Para birimi ne olursa olsun 100 milyonluk bir teklif gerçekçi olamaz" diyor. Haklı da. Son transfer rekoru Zinedine Zidane'a ait; £46m...

Transfer Rekorları:
£46m Zinedine Zidane (Juventus - Real Madrid)
£37m Luis Figo (Barcelona - Real Madrid)
£34m Hernan Jorge Crespo (Parma - Lazio)
£33m Gianluigi Buffon (Parma - Juventus)
£32.5m Robinho (Real Madrid - Man City)
£31m Christian Vieri (Lazio - Inter Milan)
£30.75m Dimitar Berbatov (Tottenham - Manchester United)


Sonuç olarak bu ortamda bu fiyatlarla Kaka'yı Milan'dan ayırmak güç gözüküyor. Kaka'nın aklını çelmeye yetemez £50m civarındaki bir teklif.

0 Yorum...: