19 Aralık 2008

UEFA'da Kura Günü

Şampiyonlar Ligi'nde geçen hafta gruplardaki son maçlar oynanmış ve sıralamalar belli olmuştu. UEFA gruplarındaki maçlar da tamamlandı ve şimdi kura heyecanına geldi sıra. Nyon'da TSİ 13:00'da başlayacak kurada yine bizi temsilen Can Bartu da top çekecek. Çektiği toplar ısıtılmış mı veya titreşimli mi sormak lazım kura çekimindne sonra. Bakalım yine güçlülerle güçsüzler eşleşip ilerki turların prestiji korunmaya çalışılacak mı? İddia edilen teoriler gerçekse eğer Şampiyonlar Ligi'nde 2. olan Real Madrid'in Porto veya Panathinaikos'u çekmesi gerekecek kuradan.

UEFA GRUPLARI

ŞAMPİYONLAR LİGİ GRUPLARI

UEFA Kupası gruplarında 2. olan takımlar Şampiyonlar Ligi'nin 3. sıradaki takımları ile eşleşecek. Bu durum UEFA'daki takımların en istemediği durum. Ama bakıldığı zaman da neredeyse tüm UEFA gruplarında 2.'ler 1.'lerden daha iyi. Duruma göre UEFA gruplarında 3. olanlar daha iyi kura çekecekler.

Şampiyonlar Ligi kurasında 1.'ler 2.'lerle eşleşecek. Aynı grubun ve aynı ülkenin takımları eşleşemeyecek. İlk maç grup 2.'lerinin evinde oynanacak.

UEFA Kupası kurasında ise 1.'ler 3.'lerle, 2.'lerde Şampiyonlar Ligi 3.'leriyle eşleşecek. Eşleşmelerde grup 1. ve 2.'leri ikinci maçları evinde oynama avantajına sahip olacak. Bu turda yine ülke koruması söz konusu. Aynı ülkenin takımları eşleşemeyecek ama sonraki tur için bu koruma olmayacak.

Galatasaray'ın olası rakipleri: Bordeaux, Werder Bremen, Shakhtar, Marseille, AaB, Fiorentina, Dynamo Kyiv, Zenit. İçlerinden en istenmeyecekler Fiorentina, Zenit ve Werder Bremen. "Çek bir ..." manşeti içinse GS için boşluğu dolduracak en uygun takım Aab. Diğerlerini denk güçler olarak görüyorum. Tur ortada olur kim gelirse. Kiev iklimi maç zamanı da soğuk olacağı düşünüldüğünde ki ilk maçı Galatasaray deplamanda oynayacak, bu da istenmeyen kuralar arasına sokulabilir. Fransız kültürünün ortasındaki Galatasaray için yöneticilerin istediği de iki Fransız'dan birini çekmektir herhalde.

UEFA ÜLKE PUANLARI

Ülke puanı açısından gerisinde bulunduğumuz Ukrayna'nın bir takımını artık elemek de iyi olabilir. Ciddi anlamda Ukrayna kabusu yaşıyoruz. Önce Metallist Beşiktaş'ı eledi. Galatasaray'ı yenerek üstünde 1. olarak tamamladı grubu. Dynamo Kyiv son maçta kazananın devam edeceği maçta Fenerbahçe'yi yenip eledi. Bu kurada artık bir Ukrayna takımını elemek ülke puanı için çok iyi olabilir.

0 Yorum...: