14 Aralık 2008

Fenerbahçe 2-0 Antalyaspor | Issız Adam Gökhan Gönül

Thierry Henry'e, Anelka ve Ribery'nin kendisine Türkiye hakkında neler anlattığı sorulduğunda ikisi de taraftarın coşkusundan ve ateşindne bahsetmişler. Anelka, ayrıca maç öncesi kendisini çağırdıklarını ve yumruğunu her iler geri sallayışında "oley" çektiklerini anlatmış. Bu Anelka'nın en sevdiği olaymış Türkiye'de. Ben bildim bileli istisnalar hariç bu hep böyledir. Isınmaya çıkan takım önce toplu çağırılır ardından tek tek tüm takım. Daum'un bir dönem ısınmaya engel oluyor diye yasaklaması dışında bu değişmedi. Bugün istisna maçlardan biri yaşandı. Kiev'deki vedadan sonra taraftar tek özverili gözüken Gökhan Gönül üzerinden tüm takıma tavır koydu. "Bu formanın hakkını verenler asla yalnız kalmazlar" pankartıyla da bu tavrı bütünleştirdi taraftar.Maraton üstte son haftaların gözde filmi Issız Adam ile herkesin dilindeki Anlamazdın şarkısına yazılan yeni beste söylenirken bir yandan da diğer gruplar Gökhan Gönül'e durmadan tezahurat yaptılar. Tepki vermemek değil zaten "Hep destek Tam destek" mentalitesi. Ama yuhalayarak, ıslıklayarak yani çirkince olmamalı. Bugün olduğu gibi olacaksa olmalı. Tepki yerindeydi ve tarz doğruydu.
Haftalardır pozisyona bile giremediğimiz maçlardan sonra Emre Belözoğlu Selçuk'un yerine takıma monte oldu. Emre'nin olması Alex üzerinden takıma olumlu yansıdı. Selçuk-Maldonado-Josico üçlüsünden ikisi oynadığında hücumcularla defansifler arasındaki bağ kopuk oluyordu. Bu durum da Alex'in sürekli gerilere gelip bu bağı kurmak isteyişine neden oluyordu. Böyle olunca da ilerideki verimlilik tamamen düşüyordu. Hızlı çıkılamadığı için rakip hep dengeli kalıyordu karşımızda.

Bugün Emre Belözoğlu'nun oluşu Alex'in geriye gelmesine gerek bırakmadı. Haftalardır olduğu gibi 2 gol de duran toptan geldi belki ama hasret kaldığımız gol pozisyonlarına girebildik. Alex forvet arkası bölgede rakibi dengesiz yakaladığında en iyi işlerini çıkartmakta zorlanmıyor zaten. Bu bölgede bu tarihe kadar gördüğümüz en etkili adam. Güiza da gol atabilse Alex'in de performansı göze daha çok batacaktı.

Bir de Carlos vardı maçta. Bu adam bazen keyif almaya başlıyor ya oyunda. İşte o zaman bambaşka oluyor. İnanılmaz keyif veriyor. Bacakarası yapıyor, sağdan atıp solundan deparlıyor, bazen abartıp adamın sağndna atıp yine sağından geçiyor:) Topuk pasları, adamın üstünden aşırarak attığı çalımlar... Carlos bu yaşında hala büyük keyif...

Haftaya Konyaspor maçında Edu-Lugano yok. Yasin-Önder oynayacak Can sürprizi olmaz diye düşündüğümüzde. Edu-Lugano'dan biri olmadığında kara kara düşünürken bu kez ikisi birden yok. Tanrı bizi korusun Konya'da...Bir röportajında Lugano'nun çocuğuna babasından en çok ne istediği sorulunca "Gol atmasını" cevabı gelmişti. Lugano da bunun üzerine gülerek "Çocuğumu çok az sevindirebiliyorum" demişti. Ama defansta oynamasına rağmen bugün ligdeki 4. golünü atarak Güiza'nın kendisini geçmesine izin vermedi. Golcümüzün 4 stopermizin 4 golü var. "Bu ne garip çelişki anne?!"


Eşek adam olur, LigTV adam olmaz!!!

Maçı tirbünde izlediğim için göremedim ama bir arkadaşım maçtan sonra beni arayıp LigTV'nin bitmek tükenmek bilmeyen cahilliklerinden birini daha anlattı. Güiza'nın golünde çizgide bir defans oyuncusu ve kaleci varken, ofsayt çizgisi 3. adamdan çizilerek ısrarla golün ofsayt olduğu gösterilmeye çalışılmış. Tam anlamıyla bir komedi. 2 gün önce Lincoln'ün Baros'a attırdığı golden önceki ofsayt şüphesini göstermeye bile tahammül etmeyen LigTV, cehaletiyle güldürmeye devam ediyor...
Taraftarlar topluca üyeliklerini iptal ediyorlar. Sonuna kadar da haklılar...

Yeni Beste 1

Kalbimden Koskocaman Bir Sevda Geçer
İnsanı Uzaklardan Yanında Çeker
Her zaman Her yerde En Büyüksün Fener
Bu Alemde...!!!

Yükseliyorsun Avrupa'nın Üstünde
Saldır Kanarya Coştur Bizleri Yine
Gurur Duyuyor Bu Taraftar Seninle
FENERBAHÇE..!





Yeni Beste 2 ( Issız Adam ) Anlamazdın şarkısına...

Bir tek sana tutuldu bu kalpler.
Sevdanın uğruna tanımaz hiç engel.
Bizim için heves değilsin sen Fener.
Aşkın bize yeter...

2 Yorum...:

Daima Fenerbahçe! dedi ki...

Arif hayırlı olsun blogun. yeni gördüm. ellerine sağlık çok güzel bir blog olmuş. keyifle takip ederim artık.

Alper Köse dedi ki...

Fenerbahçenin 2009 bestesini googlede ararken girdim sitenize. Çok beğendim vede normalde hazır site sevmem reklamlar falan yüzünden ama ilk defa hoşuma gitti tebrik ederim çok güzel olmuş :)