13 Aralık 2008

İronik Ofsaytlar | Sivasspor Lider | Bursaspor 2-1 Trabzonspor


Bursaspor "Yönetim istifa", "S..... ol git Güvenç" sesleri altında 1-1'e gelen maçı oyuna sonradan giren Sercan'ın ligde attığı 7. golle Lig lideri Trabzonspor'u yenmesini bildi. Baskılı ve tek kale oynayan Trabzonspor'du. Güvenç Kurtar'ın "İleri çıkın" diye kendini yırtmasına rağmen degajlardan sonra bile zaman zaman rakip yarı sahada tek Bursaspor'lu Gökhan mücadele ediyordu. İkinci bir oyuncuya rastlamak mümkün değildi. Ne var ki istifa çağrılılarında bulunulan Günenç Kurtar son anda 18'e giren Sercan'ı oyuna aldı. Gökhan Güleç "sağa bak sola at" pasını araya müthiş bıraktı. Sercan da soğukkanlı bir plaseyle "sus" işaretini yapmaya hak kazandı:) Ama bu güzelliklerin yanında bir de gerçek vardı ki nerden baksan bir yarım metre ofsayttı pozisyon. Ofsayta girip çıktığı için yardımcı pozisyonu okuyamadı. Ardından kadere bakın ki 90+2'de Umut bir gol attı ama ofsayt kamerasından görüldü ki sadece kafa farkıyla ofsayt. 2 dakika içinde 2 gol oldu. Biri sayıldı, diperi iptal edildi. Olan Trabzonspor'un 1 puanına oldu.

İstifa sesleri 1-1 olduktan sonra yükselince içimden "Şimdi Bursa bir gol atsa hepsi susar" diyordum ama beni yanılttılar. Gol sevinci biter bitmez "Güvenç istifa" devam etti. Lig sıralamasında üst bölümde yer alan Bursaspor'un taraftarının tabelaya göre taraftarlık yapmadığı da ispatlanmış oldu bir nevi.

Trabzonspor'un 3 puan kaybetmesiyle Makas tamamen kapandı. Sivasspor ligin ilk yarısı biterken liderliğe yükseldi. puanlar 31-31-30 ve maç eksiği olan takımların 26-26-25 puanlarıyla sürüyor. Haftaya Galatasaray-Beşiktaş maçından çıkacak bir beraberlik Sivasspor ve Trabzonspor'u şampiyonluk yolunda daha iddialı yaparak hırslandıracaktır. 3 Büyük takım taraftarın "Biz olmuyorsak bari Anadolu'dan bir takım olsun" isteği bu sene gerçekleşebilir.

0 Yorum...: