21 Aralık 2008

Sadri Şener'e memeyi verdiler...


Bir hafta kadar önce Bursaspor karşısında Trabzonpor, yardımcı hakemin hatalı bir kararıyla 2-1 yenildi. Ardından Trabzonspor'un 10 aylık başkanı Sadri Şener çıkıp bir takım açıklamalar yapma ihtiyacı hissetti hakemler üzerine. Bunu yapmakta kendine göre haksız da değildi aslında. Zira "Ağlamayana meme yok" sözünü defalarca bu ülkede geçerli kıldılar futbolda. Maç sonunda masaya yumruğunu vuranlar, hakemlerin düdüklerini asmasını isteyenler, federasyonu, MHK başkanlarını istifaya çağıranlar... Çoğu da kazançlı çıktı devam eden maçlarda. Kazançlı çıktılar çünkü adalet dağıtması gereken kurumlar adaleti "aman olay büyümesin/olay çıkmasın" mantığıyla yürüttüler hep. Onların adalet anlayışı bilinen adalet değil, duruma göre eğilip bükülen tarzda bir anlayıştı.

Bu düzenin ne olduğunu artık öğrenmiş olacak ki Sadri Şener, çıktı ve açık açık tehdit etti. Trabzon halkının sokağa döküleceğini duyurdu hakem hatalarının devam etmesi halinde. Gerekçesi de son 2 haftada puan kayıplarının olmasıydı. Ama ne acıdır ki 1-1 biten Kayserispor maçında alehlerinde verilen penaltıdan şikayet ederken son haftadaki Eskişehirspor maçında haksız bir penaltı kazandılar. Yine ne acıdır ki şikayet ettiği maçta Umut'un golünde top çizgiyi geçmemişti.

Açıklamalar çok geçmeden ilk maçta verimini Fırat Aydınus ile verdi. Komik bir penaltı, atılması gereken Cale'ye ikinci sarının gösterilmeyişi...

İşte bu tip insanların ucuz hesaplarının, adaleti sağlaması gereken insanlar üzerinde istedikleri doğrultuda etki yaratması, ilerisini düşünmeden kısa vadeli çıkarlar üzerine kurulu bir düzen yaratması... İnsanı bu ligden tiksindiriyor Sadri Şener ve benzerleri. Memeyi verdiler Sadri Şener'e umarım susar, ağlamaz artık. Hayırlı olsun 3 puan!..

0 Yorum...: