21 Şubat 2009

Ibrahima Bangoura | Trabzonspor 0-2 Denizlispor


Ligin şampiyonluk hattıyla kümeden düşme hattının maçında kontra atak futboluyla kazanan Denizlispor oldu. Maçtaki ilk önemli atağı Trabzonspor Tayfun ile yakaladı. Araya bırakılan topta Tayfun bomboş pozisyonda kaleciyle karşı karşıyayken vurdu, top üstten auta çıktı. Bu pozisyonda İsaac paralel pas vermedi diye uzun süre tepki koydu ama zaten ofsayttaydı. Bu pozisyondan sonra "atamayana atarlar" kuralı işleme kondu. Yattara'nın milli takımdan mevkidaşı Bangoura'nın sağdan yaptığı sert ortasına bir diğer yeni transfer Angelov Song'un üzerinden kafayı vurdu ve 1-0 öne geçirdi Denizli'yi. Aynı ikili bu kez rolleri değişerek ikinci yarıda ortaya çıktı. Yine bir kontrayla golü buldular. Duran top sonrası topu kazanıp sol kanatta bekleyen Angelov'a uzun oynadılar. Angelov yarı sahayı topla birlikte geçtikten sonra ceza sahasına giren Bangoura'yı gördü. Bangoura önce kaleci Silva'nın üzerinden aşırdı topu, ardından topuğuyla boş kaleye 2. golü yaptı.

Maçta tam olarak saymadım ama 7-8 kere ofsayta düşen Isaac kinayeli bir takdiri haketti.

Maçın yıldızı Bangoura'ydı. 300.000 avroya böylesine transfer yapabilmek takdir edilesi. Fransa 2. Ligi takımlarından Troyes'ten geldi. Yattara ile dönüşümlü oynuyorlar Gine Milli Takımı'nda. Atletik özellikleriyle dikkati çekiyor. Kısa mesafede çok çabuk hızlanabiliyor. Ayaklarına Yattara kadar olmasa da ortalamanın üstünde bir hakimiyeti ve göze hoş gelen bir stili var. Ortalarının ise Yattara'dan etkili olduğunu söyleyebilirim. Fiyat/Performans kıyasına göre 5 yıldızlı bir transfer olmuş.

Denizlispor bu sezon küme düşmeyecek diyebiliriz yeni transferleriyle. Angelov ve Bagoura bu takımı o hattan kurtarır gibi gözüküyor.

Trabzonspor ise şampiyonluk yolunda kağıt üzerinde 3 puan yazdığı maçlardan birini kaybetti. Ama her takım için olduğu gibi Trabzonspor için de çok fazla tesiri olmaz bu mağlubiyetin zira puan kayıpları bu sezon rekor düzeylerde. Herkesin herkesi yenebildiği bu ligde belki de en az puanla şampiyon olma rekoru da kırılacak. Fenerbahçe, Galatasaray kazanır, Sivasspor kaybederse seyreyleyin cümbüşü.

0 Yorum...: