1 Şubat 2009

Fenerbahçe 1-1 Gaziantepspor | Sol açık sorunsalı

Kağıt üzerinde içeride oynayacağımız üstüste iki maç avantaj gibi duruyordu ama 4 puanı Kadıköy'de bırakarak şampiyonluğu da ulaşılamaz hale getirmeye başlıyoruz artık yavaş yavaş. Sezonun başlarında hiç ihtimal vermezken şampiyonluğa, kazanılan derbi maçlarıyla "acaba?" demeye başlayan taraftar tekrar inançsızlığa doğru gidiyor. Alex kaptan "umutsuzluğa kapılmayın, takımda ışık var" dese de ben bu ışığı kullanabilecek bir teknik direktör göremiyorum.

Semih'in ne olursa olsun bu takımda oynaması gerektiği tartışılmaması gereken bir zorunluluk. En faydalı oyuncularından biri takımdaki ama bugün yine yedek gördük onu.

58. dakikada sol kanattan Uğur Boral çıktı, yerine Kazım Kazım girdi. Aynı anda Deivid ile Semih değişmişti. Boşalan sol kanada kimin geçeceği konusunda önce Semih ve Alex konuştu. Bu konuşmanın ardından Alex bir şey anlamamış olacak ki Aragones'in yanına gitti. Aragones de eliyle önce forvet bölgesini sonra da sol açığı göstererek Semih ve Alex'in nerede oynayacağını gösterdi. Bu konuşmadan sonra 3-4 dakika Alex'i sol kanatta izledik. Sonra Alex ortaya kaydı. Bu sırada bir kez Kazım'ı solda gördüm. Daha sonra da Semih solda oynamaya başladı. En son sol açıkta kimse yoktu, Carlos ileriye çıkınca orayı kullanabilmeye başladık. Böyle saçmalık olamaz. Takımın teknik direktörünü kimse sallamıyor gibi bir görüntü, kimi nerde oynadığı belli değil, herkes kafasına göre hareket ediyor.

Yasin maç boyunca stoper mi, önlibero mu anlayamadım. Önce bölgesini savunması gereken Yasin'i sayısız kez bölgesini terkedip adamlara basarken gördüm. Tabata ve Murat Ceylan çok kez havadan arkaya gollük paslar attılar bunun yüzünden. Birinin Yasin'e nasıl hareket etmesi gerektiğini biri anlatsın artık.

Maç boyunca Gaziantepspor'un müthiş alan savunması pas trafiğimizi ciddi anlamda sekteye uğrattı. Hemen hemen hiç oyun kurma fırsatı vermediler. Kaptıkları toplarla da özellikle ikinci yarıda Fenerbahçe orta sahasını daha rahat geçebildiklerinden Tabata ve Murat Ceylan ile buluşturup, bu yetenekli ayakların son paslarıyla gole gitmeye çalıştılar. 2-3 kez ciddi pozisyonlar yakaladıktan sonra bu sistemle, en sonunda yine Tabata'nın (maçın yıldızı) müthiş pasıyla öne geçtiler.

Maçı kazansak Alex'in müthiş golünün günlerce konuşulacağı garantiyken 1-1'den sonra ikinciyi bulamamız bu golü biraz heba etti. Alex kötü oyununda bir Güiza'ya pas, bir de güzel golü dışında etkili olamadı. Maç sonunda da umut dağıttı. Umarım dediği gibi olur, takımdaki bu ışık parlar.


Fenerbahçe 1-1 Gaziantepspor
Goller: Erman Özgür, Alex de Souza
Asistler: Tabata, Semih Şentürk

0 Yorum...: