12 Şubat 2009

Cibona 55-65 Fenerbahçe Ülker | Mirsad Provakatörü

Alınan 2 mağlubiyet sonra kesin kazanılması gereken deplasman maçında galip gelerek gruptan çıkma şansımızı devam ettirmiş olduk. Bu galibiyete rağmen, hatta Cibona'yı İstanbul'da yensek bile gruptan çıkma şansımızı zayıf görüyorum. Siena CSKA'yı yenince CSKA'nın 6'da 6 yapması arzumuz da suya düştü. Şimdi Cibona'yı ve Siena'yı yenmek zorundayız.

Maç öncesinde Beşiktaş'ta (LigTV binasının bir alt sokağında) PES atarken Cibona-Fenerbahçe Ülker maçını anlatan spiker de oradaydı. Maçı yerinde değil de İstanbul'dan anlatması ve anlatacağı maç öncesinde maça hazırlanmaması zaman zaman sıkıntı yarattı. Bir ara yayında skor verilmeyince skoru söyleyemedi izleyiciye. Yayına skor yazılır yazılmaz söyleyebildi anca:) Bunun yanında maç sonunda "Bunun İstanbul'u da var, farkı düşünmek lazım" vurgusu yersizdi zira İstanbul'da Cibona'yı yenemezsen tur zaten hayal olur.

Maça gelecek olursak iki olumlu olay vardı. Birisi Mirsad Türkcan'ın double double yaptığı muazzam performanstı. 37 RKG ile haftanın MVP'si oldu sanıyorum. Attığı basketlerden sonra sürekli kameranın olduğu tribüne eliyle koluyla mesajlar gönderip duruyordu bir şeyler söylenerek. Bu adam ne zaman olağanüstü bir performans sergilese, nedense hep saha dışı bir faktör oluyor. Yönetim bunu göz önüne alarak deplasman maçları için rakip taraftarlar arasına maaşlı "Mirsad Provakatörü" yerleştirmesi gerektiğini ciddi ciddi düşünmeye başladım.

İkinci olumlu olaysa sezonun hayalkırıklığı Green'in çift haneli sayı atıp takıma katkı sağlamasıydı. Uzun bir aradan sonra bir şeyler yaptı çok şükür.

Çok düşük skorlu geçilen ilk yarıdan sonra 3. periyotta önce yakaladık rakibi. Ardından 4. periyotta 24-12 ile maçı farklı kazandık. maç son periyotta 2 sayılık farkta sıkışıp kalmışken dengeyi bizim lehimize alan savunması stratejisiyle bozan Perasovic'e teşekkürü bir borç bilmek lazım.

Fenerbahçe Ülker oyuncu istatistikleri:

0 Yorum...: