16 Haziran 2009

Büyük Topçu: Özer Hurmacı


Son 2 yıldır ağzımın suyunu akıtan 3 adam vardı alınmasını istediğim; Özer Hurmacı, Mehmet Topuz, Sercan Yıldırım. Bunların içinden tartışmasız en önemlisi Özer Hurmacı'ydı. Mehmet Topuz alınırken kopan kargaşaya bir kez daha teşekkür etmek gerekir. Bu kargaşayla sessiz sedasız bitti bu müthiş transfer. Olaylı Topuz transferinin yanında sönük kalsa da, ilerleyen yıllar daha da net gösterecektir ki Özer Hurmacı orta sahada bir futbolcunun ne kadar çok yönlü olabileceğini ispatlayacaktır.

Türk futbolcularında maalesef ender bulunan bir özelliktir futbol zekası ve yanında bildiğimiz zeka. Özer Hurmacı'nın olağanüstü pasları olsun, çalımları olsun saha içinde yaptıkları onun o müthiş futbol zekasını bana gösteriyor. Bunun yanında saha dışındaki konuşmalarının bana bıraktığı izlenimle zeka seviyesinin Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca iki yabancı dil bilmesi de cabası. Türk futbolunda ender bulunan bu artıları belki de Almanya'da büyümesine bağlayabiliriz.

Özer Hurmacı benim tahminimce Daum'un yeni Stephan Appiah'ı olacaktır. Appiah gittikten sonra oyunu iki yönlü oynayan adam sıkıntısı yaşanmasının ardından Emre'den ziyade Özer Hurmacı bu sıkıntıya çare olacaktır. Çok güçlü bir futbolcu ve takım savunmasının her zaman içinde. Appiah'ın takım oyununa en büyük katkısı; doğru zamanda doğru yerde olup, doğru zamanda doğru yere pas atma kabiliyeti Hurmacı ile eşdeğer. Tüm bu özelliklerinin yanında bir de adam eksiltme özelliği Hurmacı'yı daha da paha biçilmez yapıyor. Hepsi içinde bir de Türk olması, neden ağzımın suyunun en çok aktığını açıkça anlatıyor.


Özer Hurmacı'nın bir önemli avantajı da, onun gelişiminde en büyük katkı sahibi isimlerden Aykut Kocaman'ın Fenerbahçe'de sportif direktörlük görevine getirilmesi oldu. Gelişimine kaldığı yerden onu en iyi tanıyan adamla birlikte devam edecek ve Milli Takım'ın da değişilmezi olacak.

Mehmet Topuz, Özer Hurmacı tamam, kaldı Sercan Yıldırım. Türkiye'den alınabilecek en iyi 3 Türk bunlar. %66 başarı sağlandı. Sercan da alınırsa eğer, Fenerbahçe'nin yakın tarihteki 2. "En iyi Türk futbolcuları toplama" politikası gerçekleşmiş olacak...



Aşağıdaki videolarda Özer'in Ankaraspor'da neler yaptığının uzun bir derlemesi var. Bu videolarda onun bileklerine dikkat edin, çalımlarını keyifle izleyin. Bu arada LİGTV'ye bela okumaya da devam edin zira güzel hareketlere değer göstermediğini, Anelka döneminde inanılmaz hareketlerin yakın çekim tekrarlarını göstermeyerek ispatlayan bir kanalın, bir "Anadolu kulübünde oynayan sıradan bir oyuncu"nun hareketlerine değer vermesi beklenemezdi...


Özer Hurmacı | Derleme Video - 1


Özer Hurmacı | Derleme Video - 2

4 Yorum...:

Buena Vista dedi ki...

Zekası tartışılmaz, etrafındakiler koşturuken hızlı düşünmesiyle ağır çekimdeymiş gibi rahat hareket ediyor. Ülkemizde bu tip yeteneklerin hep bir eksisi olmuştur, genelde oyunu tek boyutlu oynarlar, buna razı edecek kadar yetenekli olsa dahi bu yeteneğide saman alevi gibi izleyebiliriz maçlarda. Takımdan ayrı bir oyuncu olma hakkı görürler kendilerinde. Özer aldığı sağlam altyapıyla bu konuda diğerlerinden ayrılıyor.

Daum ve özelliklede Kochun elinde geleceği parlak görünüyor Özerin. Aykut Kocaman da Özerin gelişimine ciddi katkıda bulunacaktır.

Bu arada Türkiyede alınacak oyuncular listesinin arasına Gençlerbirliğinden Burhanıda eklemek isterim.

AriFener dedi ki...

Burhan ısrarına rağmen ben ısınamadım çok bu adama :)

twilost dedi ki...

kullanılan şarkının ismi neydi bu videodaki?

özer çok faydalı olacaktır da özeri cm yapmak garip bi deneme olur.. önce sağ açık olarak başlasın alex bi yerde sakatlanınca ortaya gelir bi daha da bırakmaz=)

AriFener dedi ki...

Vdeoları ben hazırlamadım, bilmiyorum.

Özer'in en faydalı olacağı yer göbektir...