5 Haziran 2009

Beşiktaşlılık Duruşu ve Topuz Transferi


Bu duruş iyice efsaneleşmeye başladı gitgide. Bir Mehmet Topuz transferi vakasıyla yine "Beşiktaşlılık duruşu" karşımızda, bu nasıl bir duruşsa?!

Dün her yerde Mehmet Topuz'un Beşiktaş'a transfer olduğu son dakika haberi olarak geçilirken bugün her şey ortaya çıktı. Olayların kronolojisi şu şekilde:

  1. Fenerbahçe ile Kayserispor Topuz'un transferi konusunda sözleşerek önceliği alıyorlar.
  2. Görüşmeler sürerken bonservisi elinde olmayan futbolcuyu transfer etmek için önce kulüple anlaşması gereken BJK Mehmet Topuz'la anlaşma yoluna gidiyor.
  3. BJK ile Topuz anlaşıyorlar.
  4. Kayserispor ise bizim Fenerbahçe'ye sözümüz var, öncelik onlarda diyor Topuz'a.
  5. Kayserispor Topuz'a "Hangi takımı tuttuğun veya hangi takıma gideceğin konusunda transfer netleşmeden bir açıklama yapma" tavsiyesinde bulunuyor.
  6. Topuz'a BJK yöneticileri, Hurma'nın anlattığına göre "Beşiktaş'ta oynamak istediğini belirten açıklamalar yap ki Fenerbahçe senden vazgeçsin" talimatı veriyor.
  7. Topuz basına "Ben BJK'liyim" açıklaması yapıyor.
  8. Beşiktaş Genel Sekreteri Kenan Öner, Kayserispor Genel Menajeri Süleyman Hurma'nın açıklamalarına yanıt vererek, "Biz usul neyse onu yaptık. Başkanlar futbolcunun menajeri ve Mehmet Topuz'la anlaştık. Kaldı ki ben Beşiktaş'ta oynamak istiyorum diyen bir futbolcuya da bunu zorla ifade ettirmekte gafletten öte bir komplo teorisidir" diyor ve hepimizi güldürüyor kendisine.

Duruş falan tamamen yalan oldu da, nerede kaldı en azından etik anlayış?!!

Bu saatten sonra böyle aptal bir futbolcuyu açıkçası istemem. Topuz'un yıldızının parladığı 2-3 sezon önce Bosman ile transfer olabilecekken Kayserispor'la uzun süreli bir anlaşma yaptığında zaten zeka konusunda damgayı vurmuştum. Beni bu davranışlarıyla hiç de yanıltmadı. Gelmesin, BJK'de mutlu mesut oynasın benim çevik ama zeki olamayan Mehmet Topuz'um...



Ben bu yazıyı yazarken maalesef resmi açıklama geldi

Kulübümüz, Kayserispor ile Mehmet Topuz'un transferi konusunda anlaşmaya varmıştır. Bu transfer kapsamında Fenerbahçe Spor Kulübü bir oyuncusunu Kayserispor'a verecektir.

Kamuoyuna Duyurulur


Kulüple anlaşılmış sadece, Topuz Fenerbahçe'nin teklifini kabul etmezse transfer yine yatar. BJK daha önce Mondragon için Metz ile nlaşmıştı fakkat Mondragon Galatasaray ile anlaştığını söyleyince Galatasaray almıştı. Fenerbahçe'nin Kayserispor ile anlaşması şu anda bir şey ifade etmiyor...

0 Yorum...: