16 Ağustos 2009

"Dos Santos Kaka gibi gider" | Fenerbahçe 3-0 Sivasspor


Aslında sadece Dos Santos'un golünü anlatmak lazım başka bir şey yazmamak, anlatmamak gerekir. Ama ben yine de bazı tespitlerimden bahsetmek istiyorum.

Maçın 70 dakikası boyunca yaşanan şey; Sivasspor'un tamamen savunma mentalitesiyle oynayıp oyunu tıkaması ve Fenerbahçe'nin bunu tek forvetle ve Alex'siz açmaya çalışması. Alex'in olmayışı elde olmayan bir sebeten dolayıydı, sakatlandı ve çıktı. Ama elde olan bir şey vardı bu savunmayı aşmak için, o da çift forvete dönmekti. Daum Semih'i 1. golden hemen önce çağırdı oyuna sokmak için. Gol olunca da bu değişiklikten vazgeçti. Semih hamlesi doğruydu ama dakikası çok kötüydü. O dakikaya kadar beklemesi gereksizdi.

Christian'ın iyi oynaması için 2 aylık bir sürenin geçmesi gerektiğini söylüyordum. dediğim gibi gün geçtikçe kendini belli etmeye başlıyor. Bugün çok defa kesici iyi hamlelerde gördüm. İlerleyen zamanlarda hücumdaki katkısı da kat kat artacaktır.

Rambo değil de başka biri girse sahaya çileden çıkardım herhalde ama olayın içinde Rambo olunca insan gülüyor istemeden de olsa. Akıllara hemen maraton koşusunu kazanış hikayeleri, adres olarak Fikirtepe Kahvehaanesi'ni vermesi, Uche sevgisi ve defalarca ona sarılması geliyor.


Tribünler zaman zaman güzeldi, etkiliydi. GFB'nin diğer gruplarla birlikte Maraton sağda toplanması ve TürkTelekom ile bütünleşmesi etkili oldu. İlerleyen haftalarda daha da güzel olacak gibi.

Gelelim Dos Santos'un enfes golüne. Bundan bir süre önce Dos Santos'un topu alıp kaleye doğru dikine sürüşüne Kaka'nın stiline çok benzetmiştim. Bugünkü maçta da topu ayağına alı almaz arkadaşa "Kaka gibi gider!!!" dedim. Dos santos biraz süsrdü tekrarladım dediğimi. Dos santos 2 Sivaslıyı bir kerede geçti yine tekrarladım. Son adamın da solundan atıp sağındna geçti yine tekrarladım. En sonunda tavana sert vurdu, golü yaptı. Artık orada futbol orgazmını yaşadık. Enfes bir gol attı. Golünden önce korner direğinin önünde bu stadda daha önce Anelka'dan izlediğimiz "flip-flap" hareketini yapması da ayrıca paha biçilemezdi verdiği keyif açısından...


Dos Santos'un efsane golünün videosu...



Taraftarın golün gelmesi için takımı itmeye başladığı dakikalardan bir video:

Bitmez tükenmez aşkımız,

Kalbimizde yaşıyoruz.
Haydi bastır Fenerbahçe,
Şampiyonluk istiyoruz !!!

1 Yorum...:

Sekhranikos dedi ki...

Şu lig tv ne zaman oturup ayak yakın çekimi için kamera koymayı akıl edecek onu merak ediyorum. Flip flapları yakın çekimde şöyle iyisinden bir yavaş modda izlesek. Ağzımızdan sular aksa.