10 Ağustos 2009

Denizlispor 0-2 Fenerbahçe | Lider...


Geçen sezonun ilk ikisinin puan kaybederek başladığı ligde ilk haftanın sonundaki izlenimime göre şampiyonluk için sadece iki takım yarışacak; Fenerbahçe ve Galatasaray. İki takımın da açık ara iyi ve geniş kadroları var. İkisinin tek aksayan yanı defansif oyunları. Bu aksayan tarafta da birbirlerinden ayrılan yanları Galatasaray'ın defansif ortasahalarının Fenerbahçe'den daha dirençsiz olması. Bu da stoperlerine daha çok yük bindirip daha çok hata yapmalarına neden olacaktır sezon boyunca.

Süper Kupa maçından sonra yaptığım Kazım yorumu bir daha yerini buldu. Özellikle 2. yarıda yakalanan sayısız pozisyondan birinde önü bomboşken topu alıp dikine kaleye koşmaması Daum'u çileden çıkartması lazım. Umarım Daum artık Deivid'i oynatması gerektiğini anlar. Yine dediğim gibi Güiza beni yanıltmadı. bu sene her istatistiğini ikiye katlar iddiasında bulunmuştum. Bugün 2 gol atarak iyi bir başlangıç yapmış oldu kendi adına. Çok güçlü bir rakibi de çıkmazsa gol kralı olacaktır.

Kaliteli Brezilyalıların gelmesiyle oyun daha da bir güzelleşti. Bu maçta sayısız defa özellikle Alex'in içinde bulunduğu ikili oyun izledik. Topuk pasları, topun üstünden atlamalar, şık verkaçlar. Aziz Yıldırım da zaten bundan büyük keyif almış olacak ki yüzünden gülücükler eksik olmuyordu. Dos Santos'un dikine Kaka'yı anımsatan tarzdaki kaleye gidişleri çok iyiydi. Bundan sonra hücuma çok ciddi katkılar yapacak.


Işıkların kesilmesinden sonra geride az adam bırakan Denizlispor karşısında sayısız fırsat yakalandı geniş alanda ve adam fazlasıyla. Ama genelde Güiza'nın kötü paslarından sonuca gidilemedi. Mükemmel bir pasör olmasına rağmen bu noktadaki başarısızlığı artık zemine ve moral bozukluğuna bağlıyorum artık. Ama gol yenilseydi de 1-1 olsaydı herhalde save etmeden kapatır çıkardım sinirden :)


Zemin berbat, jeneratör yok ya da çalışmıyor, biletler 100TL... Federasyon ne iş yapıyor?! Kontrol mekanizmaları neden işlemiyor?! Neden yaptırımlarda bulunamıyor?! Ligin adını "Süper" yapmakla süper olunamıyor işte. İngilizler Premier League diyorlarsa bunun için bir şeyler de yapıyorlar elbet. Bizse yine lafta kalıyoruz!..

0 Yorum...: