15 Mart 2009

Trabzonspor 2-2 Galatasaray | 61. dakika aptallığı

Sivasspor ve Beşiktaş kazanmıştı Fenerbahçe puan kaybetmişti. Bu maçı kaybeden Fenerbahçe ile aynı kaderi yaşamaya başlayacaktı. Beraberlikte ise ikisi de yarışın biraz gerisinde kalacaklardı. Bu maçtan diğer takımların beklediği sonuç, beraberlik çıktı.

Bu maçın berabere bitmemesi için yapılması gereken çok şeyi iki taraf da yapamayarak büyük bir avantajı teptiler. Bu yapılmaması gerekenlerden en aptalcası 61. dakika safsatası. Trabzonspor tam baskıyı kurmuş, tüm dönen topları topluyor tekrar hücum ediyor, kornerler kazanıyor, bir anda o saçmalık kendini gösterdi. Kutluyorsan bari mantıklı kutla! Anlamsızca sahaya salınan balonlar yüzünden oyun 5 dakika durdu, Galataraylılar nefes aldı, kendine geldi. Trabzonspor'un yarattığı baskı kırıldı.

Galatasaray 2-1 öne geçtiğinde takımın kondisyonunda ciddi bir düşüş vardı. Bu takıma şişman Hasan Şaş'ı almak ne derece doğruydu tartışılır. 3 forvetle hala oynamaya devam etmek ne kadar doğrudur tartışılır.

Yaser aptalca attığı dirsek sonucu atıldı ve 10 kişi kaldı Galatasaray. Ardından Arda da sakatlanınca 9 kişi oynamaya başladı Galatasaray. 9 kişi oynamya uzun süre devam etti bir değişiklik hakkı olmasına rağmen. S.Kurtuluş-Arda değişikliğini hızlı yapamaması gole neden oldu ve skor 2-2 oldu.

Sivasspor ve Beşiktaş'ın karlı çıktığı bu haftada Fenerbahçe de kopmamış oldu. Fenerbahçe'nin hala üstündekilerle maçı var. Şampiyonluğu da bu maçlar belirleyecek gibi.


Ayrıca değinmek istediğim Lincoln konusu var. Almanya'da oyundan çıkarken yaptığı hareketler sonrasında "Bülent Trabzon'da ilk 11'de oynatırsa adam değildir" demiştim biraz da Ahmet Çakarca. Tebrik ediyorum Bülent'i. Bugün belki 2 puanı Lincoln'u oynatamayarak kaybetti ama uzun vadede otorite konusunda ciddi kazanımları olacaktır.

2 Yorum...:

B. dedi ki...

saygı duyalım diyeceğimde çocuk şenliği gibi balon mu atılır ?!
toplu yerlerde trabzonlularla izlediğim oldu bu 61. dk olayını söylediler bak büyük şov var bilmem ne,alışmışız bizde destansı kareografilere saçma geliyor bu işler.
bizim pankartların üstünde cefa çekilen gecelerin kokusu varken bunların yaptığı iş bazı yerlerde büyük olarak gösteriliyor ya esas garip olan o

AriFener dedi ki...

Ayrıca bildiğim kadarıyla da kulüp tarafından finanse ediliyor ve organize ediliyor bu saçmalık...