20 Mart 2009

Galatasaray (1)2-3(1) Hamburger SV | AFİYET OLSUN

Almanya'daki maçta "Avrupa bal sezonunun" son maçını sadece 1 gol yiyerek tamamlayan Galatasaray üstüste yapılan hatalar sonucunda kupaya veda etti. Futbolcu-Teknik Direktör-Yönetici üçgeninde çok ciddi hatalar bu "bal sezonunu" sonlandırdı.

  1. Meira: Emre Aşık, Emre Güngör, Meira, Servet Çetin. 4 tane gerçek stoperden elinde sadece 2 tane kalan Galatasaray Meira'yı satarak tek stopere kaldı. Kader bu ki, tek stoper de saçma bir pozisyonda son adamı düşürüp atılınca dünyada bir daha asla görülmeyecek bir olay yaşandı ve Kewell toperde oynamak zorunda kaldı 120 dakika.
  2. Lincoln: Almanya'da iki oyuncudan biri çıkmak zorundaydı kırmızı karttan sonra. Biri Kewell, diğeri de Lincoln. Kewell stopere çekildiği için Lincoln alındı dışarıya. Bu karara Lincoln, Bülent Korkmaz'ı aşağılayıcı şekilde itiraz edince önce para cezası geldi, ardından da Trabzon'da kulübe yolu gözüktü. Tüm bunlardan sonra hırs yapması beklenirken, Lincoln sahada küskünleri oynadı. Koca bir "hiç"ti sahada.
  3. Bülent Korkmaz: İstanbul'daki maçta takım oyunu kuramadı bir türlü. Bunun en büyük nedeni Lincoln'un top alıp servis yapmamasıydı. Takım sürekli hücuma çıkarken geriye pas vermek zorunda kaldı. Tek çare olarak topu uzun şişirmek kaldı. Arda bunu ikinci yarıda serbest oynayarak kapatmaya çalıştı.

Yönetim'in kötü durumdaki Galatasaray'ı gazlamak için tüm Kadıköy vurguları, teknik direktör değişimi bir işe yaramadı, hayaller ketçapla mayonez arasında kaybolup gitti.

Kaleye gelen her top neredeyse gol oldu. De Sanctis bazı toplara atlamayı bile düşünmedi.

Arda inanılmaz bir top oynadı. Tek başına takımı sürükledi ama bu noktada yetmedi. Yaptığı asist olağanüstüydü. Türkiye'nin tartışmasız en iyisi şu anda.


"Kadıköy'de ne kaldıracaktınız?" diye sormuşlar. Cevabını önümüzdeki sezon verebilirler herhalde.

0 Yorum...: