1 Nisan 2009

Türkiye 1-2 İspanya | Toptan korkan futbolcu mu olur?!


Yine olmadı, olması da mümkün değil. Başabaş oynuyoruz, niye kaybediyoruz? Cevabı ayrıntılarda gizli. Detaylarda hep eksik kalıyoruz.

Geçen İspanya maçı için bir pozisyona dikkat çekmiştim ve demiştim ki: "Maçtan gözüme takılan bir sahne vardı. Ramos bilmem kaçıncı bindirmesini yaparken ikinci yarıda, orta yaptı, İbrahim Üzülmez sırtını döndü, ardından bir de kafasına gelmesin diye kafasını eğdi. Bu ülkenin ikinci sol beki böyle korkak mı olmalı, yoksa Konfederasyon Kupası'nda Alex'in şutuna kafa sokan Bülent Korkmaz gibi mi olmalı?!"

Bugün İspanya'nın attığı ilk golünün nedenine bakarsanız yine aynı ismi ve yine toptan korkarak oynamasının nelere neden olduğunu net bir şekilde görebilirsiniz. Şuta karşı kaşını gözünü koruyacağına ellerini saklayarak girse skor 1-0 gitmeye devam edecekti. Belki atacaktık, belki de farklı bir şekilde yiyecektik ama en azından bu kadar basitçe yemeyecektik bu golü.


Maç içinde defalarca Tuncay-Nihat anlaşmazsızlığını görmekten ben sıkıldım. Aynı yere koş yapıp birbirlerinin üstüne çıkıyorlar. Nihat ayağa pas atıyor, bir bakıyoruz Tuncay basmış gidiyor, top arkasında kalıyor...

Arda Turan'ı da Xavi'den eksik kalmadığı için övmem gerek. Attığı gol pası şiddet, yön ve fasosu bakımından eksiksizdi.

Dani Güiza Fenerbahçe'de yaptığı asistlerden sonra bize karşı da bir tane yaptı. Biz onu golcü diye almıştık ama ardından ne kadar asistçi olduğunu görmüştük. Bugün asistçi yönünü daha akılda kalıcı yapmış oldu.

Daha iyiydik, biri kazanacaksa biz kazanmalıydık. Beraberlik de iyiydi bizim için. Maçtan önce tahminim de beraberlik yönündeydi ama olmadı. İşler iyice zora girdi her elemede olduğu gibi. Rahat bir eleme bu ülke yaşayamayacak herhalde.

0 Yorum...: