21 Eylül 2009

Hala gelmeyen rotasyon | Fenerbahçe 1-0 İ.B.B.


Vederson'un frikik golü videosu (tribünden çekim)

Kötü futbolun sinyali apaçık Twente maçında alınmış olmasına rağmen ısrarla 1-2 oyuncu değişikliğiyle maçlara çıkılması kötü futbolu tetikliyor. Tabi ki demiyoruz ki Zico gibi vur deyince öldür. Yapma 9-10 oyuncuyla rotasyon tabi. Ama kenarda ilk 11 kalitesinde çokça adam var. Deivid, Uğur, Semih, Selçuk bu takımda son 2 sezonda ilk 11 çıktı ve bugün yedekteydiler. Bitik bir Santos'un, afyon yutmuş Kazım'ın yerine bunlara rahatlıkla ilk 11'de şans verebilirdi. Güzia'daki düşüş ortadayken Semih oynayabilirdi. Bu rotasyonu yapmadığı için hem kenardaki adamları paslandırıyor Daum, hem de sahadakileri yıpratıyor. Andre Santos çok pozisyonda topa gitmeye üşendi güçsüzlüğünden. Uğur'u al, parçalasın topu hırsıyla. Semih'i al top saklasın, takımı rahatlasın, gol atsın ve güveni yerine gelsin...

Maç boyunca Alex'in ilk yarıdaki bir ara pası ile Bilica'nın kusursuz futbolu akılda kalan olumlu yönlerdi. Bilica ne yapması gerekiyorsa aynen yaptı. Kontraları kesti, son müdahaleleri yerindeydi, kartı bile doğru gördü.

Kazım oyundan çıkarken

Kazım oyundan alınırken anlamsız bir ıslık tufanı koptu yine. Tiksindiğim bir hadise ama maalesef hala yaşıyoruz. Taraftara dönerek "bullshit" (saçmalık) dedi Kazım ağzını okuduğum kadarıyla ki sonuna kadar haklıydı. Sonradan hala öfke kusan saçma insanlara dönerek "Tamam" dedi birkaç defa hafif alaycı. Şimdi ne gerek var bu adamı bu tür tepkiler vermeye itmeye. Santos oyundan çıkarken o ıslıklayanlar alkışlıyordu. Santos Kazım'dan daha çok mu iş yaptı sahada? Hayır...

Manisa maçında gol sevincini videoya almıştım, bu kez golü de çekme şansı yakaladım. Videoyu yukarıdan izleyebilirsiniz. Aşağıda da tribünlerin bu seneki klasiği: "Bitmez tükenmez aşkımız..."


Bitmez tükenmez aşkımız
Kalbimizde yaşıyoruz
Haydi bastır Fenerbahçe
Şampiyonluk istiyoruz

15 Eylül 2009

Anlatma, Maçı Sun Emre Tilev !!!


Beşiktaş 0-1 Manchester United

Türk ve Dünya Futbolu Gereksiz Bilgiler Ansiklopedisi Ertem Şener'in türevini maça vererek bu kadar insana yine eziyet ettiler. Bu eziyetçiyi de bu maça veren muhtemelen hem penaltıcı hem de golcü olan İlker Yasin.

Maçın her anında alakasız bilgiler verme kaygısı. Sürekli bir süslü laf söyleme zotunluluğu hissetme. Efendi gibi sunsa maçı, bir sorun yok ama sen Valencia'nın koridora çevirdiği kanatta İbrahim Üzülmez'in önünde "ceketini ilikleyip eğilirsen" eğilmenle beraber arkandan bu kadar insan da sana eğilir.

Maçın başında hakem hakkında aldığı notları aktarırken "Galatasaray'ın Hertha Berlin'i Hertha yendiği maçı da yönetti" demesi Ümit Özat'ı da Sparta Prag ile birlikte hatırlatıp güldürürken saçmalıklarının da başlangıcını yaptı. Top Gary Neville'e ilk geldiğinde ona "Sahanın en tecrübeli oyuncusu, 34 yaşında" dedikten 10 saniye sonra bu kez top İbrahim'e geldiğinde de "İbrahim de 35 yaşında" diyerek kendini hemen ters köşeye yatırması ise adamın ne kadar gereksiz ve ne dediğini bilmeden konuştuğunun kanıtıydı. Alex Ferguson'u çaresiz ilan etti bir de, Beşiktaş maç boyunca hiçbir şey yapmamasına rağmen. Roma'da bile onu böyle görmemiş beyefendi :)

Tüm bunların yanında bir de maç boyunca ismi Fabian olan Ernst'e sayısız defa milliyetiyle ismini karıştırıp "Alman Ernst" demesi yoruma gerek bırakmadı.

Ertem Şener, Tilev'i de al yanına ve çek git şu televizyon dünyasından lütfen !!!