22 Ekim 2009

İşte ÖZER İşte FENER | Steaua Bükreş 0-1 Fenerbahçe

Kadrolar önümüze geldiğinde her şey mükemmeldi, tek soru işareti olan Kazım dışında. Bugüne kadar sezon başından beri Fenerbahçe'de sadece 2 forvet olduğundan bahsederken biz, Kazım'ın bugünkü performansı bu sayıyı şimdilik benim için 3'e çıkarttı. Tek eksiğini bazen oyunu okumada gördüm. 1-2 pozisyonda arkasından boş kaçan adamları göremedi, topu sürmeyi tercih etti. Bunun dışında isabetli şutları, hava toplarında fiziğini çok iyi kullanması, sırtı dönük top alıp pas dağıtması yetti de arttı. Üstüne bir de gol atınca bu geceki performansı tam oldu.

O'nu 5-10 dakika izlemek bana asla yetmiyordu. İzlediğim maçlar o kadar da zevk vermiyordu bana. Emre'yle, Alex'le yetiniyorduk keyiflenmek için. Çok şükür bugün ilk 11'de Özer çıktı sahaya ve görsel şölen yaşattı. Maç boyunca gerçek bir forvet arkası oyunkurucu özelliğinde her işi yaptı. Topu aldı, doğru yerlere servis yaptı, oyunu şekillendirdi. Zaman zaman abartmadan müthiş şık, o çok bahsettiğimiz ince bilekleriyle çalımlar attı, rakibi ipe dizdi. Kaleyi de yokladı 2 kez. Burda ikisi de köşelereydi ve en önemlisi de biri sağ diğeri de sol ayaklaydı bu şutların. Emre'nin pasına koşuşu vardı ya, aslında Emre'nin pasına koşmadı. Önceden içeriye hareketlendi ve Emre'ye pası attırdı o koşusuyla. Bir de arapası bıraktı ki enfesler enfesiydi. Kendi ekseninde dönerek plaseyi Carlos'a öyle kıvamında bıraktı ki tek pasla Kazım golle tanışmış oldu. Harika bir futbol, büyük keyif.

Golü attıktan sonra tipik bir şekilde Fenerbahçe geriye çekildi ve kontrollü oyuna geçti topyekün. Ama ciddi de baskı oldu 60-65. dakikalar arasında. Bu baskıyı bitiren ise sahanın mükemmeli Özer'di. Topu aldı ve önce 2 şık çalım attı. Ardından bi pas attı ve topu aldı. Topu alır almaz sırtı dönükken rakibe, faul aldı. Defans orta sahaya kadar çıkıp faulü de Volkan kullanırken takım baskıyı kırmış oldu.

Alex'in tartışmasız veliahtı olarak gördüğüm Özer, bugün beni hiç yanıltmadı ve hatta beklediğimden fazlasını da verdi bana. Alex'le kıyaslarsak daha çok koştuğunu, ondan daha çalımcı olduğunu söyleyebiliriz. Ama onun kadar skora katkı yapamayacağı kesin olan tek şey, dünya üzerindeki bütün oyuncular için de kesin olduğu gibi.

0 Yorum...: